google-site-verification: googlef123004bcea29bff.html
top of page

אנשים על הרצף האוטיסטי מראים אותות מוחיים חשמליים של חרדה כאשר הם רואים מגע חברתי

ליהי פלד-אברון











אנשים עם מאפיינים אוטיסטים גבוהים מראים אותות מוחיים חשמליים של חרדה כאשר הם רואים מגע חברתי ומדווחים על חוסר נעימות במגע חברתי בהשוואה לאנשים שנמוכים במאפיינים אוטיסטים, כך עולה ממחקר חדש שנערך באוניברסיטה . "עד היום היה ברור שלאנשים רבים על הרצף האוטיסטי יש רתיעה ממגע. בעקבות המחקר הנוכחי אנחנו מבינים שהם למעשה חווים את המגע הזה במאפיינים הדומים למאפיינים של חרדה ", אמרה ליהיא פלד-אברון, דוקטורנטית מהחוג לפסיכולוגיה, שערכה את המחקר.

הספקטרום האוטיסטי הוא הפרעה התפתחותית המאופיינת בקשיים ביכולת ליצור, להבין ולתחזק קשרים חברתיים. כ-70%-80% סובלים מרגישות יתר או תת רגישות לגירוי עצבי בחושים השונים כמו: ראייה, מגע וטעם, כשחלק מההורים לילדים אוטיסטים מדווחים שילדיהם נהיים נוקשים בזמן מגע גופני, הם מנסים להימנע ממגע זה ומעדיפים שיגעו בהם בתנאים שלהם. אולם עד כה, לא היה ברור לחוקרים מה גורם לרגישות זו ובעיקר – מהי התחושה שחשים אנשים על הרצף כשהם נחשפים למגע.

במחקר הנוכחי שהתפרסם בכתב העת היוקרתי Autism Research אותו ערכו פרופ' סימון שמאי צורי והדוקטורנטית ליהיא פלד-אברון מהחוג לפסיכולוגיה באוניברסיטה, ביקשו החוקרות לבדוק את ההבדלים בתגובה המוחית בין אנשים על הרצף האוטיסטי לבין אנשים שלא על הרף לאינטראקציה חברתית הכוללת מגע בין אנשים.

להמשך הכתבה

מחקר אוטיזם.jpg
sop-resize-200-haifa university-1.jpg
bottom of page